Opi ihonhoitorutiinit kuin ammattilainen!

Aloita päiväsi antamalla ihollesi kaikkein parasta kylpyhuoneen hyllystä. Tässä oppaassa tarkastelemme ihonhoitoa kerros kerrokselta. Mikä rooli pH:lla on? Milloin ja miten sinun tulisi laittaa eri tuotteet iholle?

Entä lisäravinteet? Voiko pieni tabletti todella vahvistaa ihoasi?

Valmistaudu lukemaan kaikesta, mitä ihosi tarvitsee, ja lopuksi annamme sinulle parhaan vinkin, kuinka voit ”huijata” helposti.

Lue myös: Kuinka voin vähentää ryppyjä silmien alla?

Oikea järjestys on tärkeä

Kylpyhuoneesi hylly voi pullistella erilaisista tuotteista ja ihoa parantavista aineista. Mutta et ehkä ole selvillä, kuinka tärkeää on hoitaa ihoa oikeassa järjestyksessä.

Oikeiden ihonhoitotapojen laiminlyöminen voi johtaa seuraavaan:

Tuotteet eivät imeydy ihoon. Näin voi käydä, mikäli levität ohuita, nestemäisiä tai vesipohjaisia tuotteita paksujen ja öljyisten voiteiden päälle. Raskaat voiteet muodostavat iholle kalvon ja estävät kevyempien tuotteiden imeytymisen.

Ne eliminoivat toinen toisensa: koska jotkut vaikuttavat aineosat on tarkoitettu käytettäväksi erikseen, seurauksena voi olla, että tuotteet passivoivat toisensa, ts. voi tapahtua ei-toivottu kemiallinen reaktio. Ihosi ei saa ihonhoitotuotteiden potentiaalia.

Voit vahingoittaa ihoasi: jos et laita tuotteita oikeassa järjestyksessä etkä noudata hyvää ihonhoitotapaa, voit vahingoittaa ihoasi enemmän kuin parantaa sitä. Esimerkiksi seerumin käyttö öljyjen päällä voi kuivattaa ihosi, koska se ei saa tarpeeksi kosteutta. Tämän vuoksi ei missään tapauksessa saa levittää seerumia aurinkovoiteen päälle, koska seerumi heikentää aurinkovoiteen suojaa ja voi täten jouduttaa ikääntymistä.

Lue myös: Hyaluronihappo: Kosteutetun ihon avain

Neljä vinkkiä hyvään ihonhoitorutiiniin

Tässä oikea järjestys hyvän ihonhoitorutiinin kehittämiseksi:

 • Ohuimmasta paksuimpaan: Levitys kohti raskainta tuotetta. Aloita kaikkein vesipohjaisimmista tuotteista, kuten kasvovedet, tipat ja seerumit. Levitä sen jälkeen raskaampia ja kosteuspitoisempia tuotteita, kuten voiteita ja öljyjä, ja viimeisenä aurinkovoidetta etenkin keväällä / kesällä.
 • Vesipohjainen ennen öljypohjaista: öljyä ja vettä ei voi sekoittaa. Öljy voi estää vettä imeytymästä ihoon. Tämä tarkoittaa, että sinun on ensin levitettävä vesipohjaisia tuotteita. Anna niiden imeytyä ihoon ja levitä vasta sen jälkeen öljypohjaisia voiteita vesipohjaisten päälle.
 • Alhaisimmasta korkeimpaan pH-arvoon: mikäli käytät aktiivisia ainesosia, on tärkeää tietää tuotteiden likimääräinen pH-arvo ja mennä alimmasta korkeimpaan. Happamat tuotteet (pH 3,0 – 4,0) tulisi aina levittää ennen neutraalimpia (pH 5,0 – 7,0). Älä sekoita matalaa ja korkeaa pH-arvoa. Tämä on tärkeää, jotta ainesosat toimisivat optimaalisesti.
 • Eri pH-arvo: haasteena voi olla, että jotkut raskaammista, kermaisimmista tuotteista sisältävät matalamman pH-arvon kuin kevyemmät, vesipohjaiset. Tällaisissa tapauksissa on parasta levittää niitä eri vuorokaudenaikoina sen sijaan, että riskeeraa minkään tuotteen imeytymistä kunnolla ihoon.

Aloita aamu oikealla ihonhoitorutiinilla

Aivan ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä herättyäsi, on valella kasvojasi raikkaalla, kylmällä vedellä. Joillekin tämä riittää. Mutta parasta on käyttää hyvää puhdistusainetta. Tämä poistaa vanhan seerumin, hien ja yöaikana kuolleet ihosolut. Puhdista ihosi aina sekä aamulla että illalla.

Valitse puhdistusaine, joka ei kuivata ihoa ja jossa ei ole sulfaatteja. Puhdista iho mielellään kahdesti peräkkäin poistaaksesi kaiken lian.

 • Hyvään ihonhoitorutiiniin sisältyy myös ihon kuorinta. Tämä poistaa kuolleet ihosolut ja jättää ihoon kauniin hehkun. Voit käyttää silikonipuhdistusharjaa tai miellyttävää pesusientä, joka ei raavi ihoa.
 • Kun olet käynyt ihon läpi kevyesti kuorien tai silikoniharjaa käyttäen, levitä kasvovettä ihollesi. Tämä pienentää ihohuokosia ja himmentää t-alueen kiiltoa. Lisäksi kasvovesi poistaa ylimääräisen lian, talin ja öljyn ihon pinnalta. Kasvovesi auttaa myös ylläpitämään ihon oikeaa pH-tasapainoa.
 • Kemiallinen kuorinta: valitse tuote, joka poistaa kuolleet ihosolut perusteellisesti. Voit valita AHA-hapon, kuten glykolihapon tai maitohapon, tai BHA-hapon, kuten salisyylihapon, tai niiden yhdistelmän. Näille kaikille on yhteistä, että ne kuorivat ihon pinnan. BHA: n lisäetuna on myös huokosien puhdistaminen.

Muista kuitenkin, että AHA-hapot herkistävät ihoa auringolle, kun taas BHA: lla on valoa suojaavia ominaisuuksia ja näin ollen sitä on parasta käyttää aamuisin.

Upea iho ja hyvät ihonhoitorutiinit

 • Seuraavana ovat silmät. Koska silmienympärysiholla ei ole kosteuttavia öljyrauhasia, tulisi sinun kosteuttaa tätä aluetta. Voit käyttää tavallista kosteusvoidetta, mutta mieluiten sinun tulisi valita silmille sopiva voide, ts. silmävoide tai silmäseerumi – ehkäisemään myös hienovaraisia juonteita.
 • Käytä hoitoseerumia. Käytä seerumia, joka sisältää vaikuttavia aineosia. L-askorbiinihappo (C-vitamiinin aktiivinen muoto) sopii hyvin antioksidanttisuojaksi ja tummien ihopisteiden vaalentamiseksi. Voit myös harkita niasiiniamidia, joka niin ikään on antioksidantti ja hoitaa pigmentaatioita, ryppyjä, näppylöitä ja punoitusta.
 • Kosteuttava seerumi. Tämä vaihe kosteuttaa ihoa kevyesti. Etsi seerumeita tai esansseja, jotka sisältävät kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa, glyseriinia ja aloe veraa, jotka imevät vettä ihoon.

Huomaa, että voit käyttää hyaluronihappoa myös tablettina. Nämä kosteuttavat hyvin ihoa sisältäpäin.

 • Kaikki eivät tarvitse kosteusvoidetta. Jos sinulla on rasvainen iho, voit päästä pitkälle vain seerumin, öljyn tai aurinkovoiteen avulla. Etsi kosteusvoide, joka sisältää kosteuttavia ainesosia, ja joka sisältää vähän silikonia ja hajusteita.
 • Kasvoöljy. Jos haluat käyttää kasvoöljyä, pitäisi sen olla viimeinen vaihe ihon kosteuttamisessa. Öljyllä on okklusiivisia ominaisuuksia, jotka saavat sen sitomaan vettä ja ehkäisemään kosteuden haihtumista. Valitse öljy, jossa on tyydyttyneitä tai kertatyydyttymättömiä rasvahappoja.
 • Hyvä aurinkovoide. Tämä on tärkein asia, jonka voit suoda ihollesi. Aurinkovoide varmistaa, että valo heijastuu pois iholta. Auringonsäteet (UVA ja UVB) voivat johtaa ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen ja aiheuttaa pigmenttiä. Älä ikimaailmassa polta itseäsi auringossa!

Huh! Nyt olemme käyneet läpi tärkeimmät ihonhoitotavat heleyttämään ja ravitsemaan ihoa sisältäpäin. Sitten vielä meikki:

Voit viimeiseksi meikata, jos se tuntuu sinusta tarpeelliselta. Meikillä voi esimerkiksi peittää punoitusta, tummia läiskiä tai värimuutoksia. Voit levittää hyvää primeria tai sävytettyä kosteusvoidetta ennen loppusilauksen antavaa meikkivoidetta. Voit käyttää myös peitevoidetta yksistään. Kevyt puuteri pitää meikin paikallaan koko päivän.

Mutta ehkä ajattelet koko prosessin kuulostaneen jonkin verran…noh, työläältä? Hyvinkin. Onneksi on mahdollista ”huijata” vähän. Jos valitset ravintolisän, joka sisältää välttämättömiä kosteuttavia aineita ja vitamiineja, annat iholle kaiken, mitä se tarvitsee! 

Helppoa ja tehokasta ihonhoitoa tableteilla

GreatSkin on tuote, joka sisältää tabletteina jopa 1000 mg kollageenia sekä C-vitamiinia, jolla on tärkeä tehtävä normaalin kollageenin muodostumisessa. Hyaloronihappo on välttämätön ihon kosteuttamisessa, sillä se sitoo vettä kollageeniin. Kauneusvitamiinina tunnetut biotiini (B7) ja riboflaviini (B3) ovat erityisen tarpeellisia normaalin ja terveen ihon ylläpitämiseksi.

Joten jos haluat tehdä ihonhoidostasi helppoa, valitse GreatSkin, joka on paras ratkaisu ihollesi. 

Kokeile GreatSkinia 60 päivän ajan

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.