Kuinka voin vähentää ryppyjä silmän alla?

Silmien alla olevat rypyt ovat luonnollinen osa ikääntymistä. Mutta onneksi on olemassa muutamia keinoja näiden ryppyjen vähentämiseksi.

Ikääntyessämme iho menettää kykynsä uusiutua ja silmien alla oleva iho on erityisen alttiina, koska se on erityisen ohut. Siksi saat ryppyjä paljon nopeammin näillä herkillä alueilla.

Syy ryppyihin silmien alla

Silmien ympärillä olevien hienojen juonteiden ja ryppyjen yleisin syy on yksinkertaisesti ikääntyminen.

Mutta ryppyjä on erityyppisiä sen mukaan, miten ne esiintyvät:

  • Dynaamiset rypyt: Ajan myötä ihon alla olevien lihasten supistuminen voi aiheuttaa dynaamisia ryppyjä. Näillä on taipumus ilmestyä, kun lihakset ovat käytössä, kuten silloin, kun hymyilet. Ne kehittyvät usein kulmakarvojen väliin ja otsaan.
  • Naururypyt: Nämä ovat ryppyjä silmäkulmissa, ne ovat myös esimerkki dynaamisista rypyistä.
  • Staattiset rypyt: Ihovaurio aiheuttaa staattisia ryppyjä, jotka pysyvät näkyvissä, vaikka kasvolihakset olisivat levossa. Ajan myötä dynaamisista rypyistä voi tulla staattisia ryppyjä. Altistuminen auringolle, tupakointi ja huono ravitsemus voivat kaikki vaikuttaa staattisiin ryppyihin.
  • Pystyrypyt: Nämä ovat ikään liittyviä ryppyjä, jotka ilmenevät, kun iho menettää täyteläisyytensä ja kiinteytensä. Niitä kehittyy yleensä nenän ja suun välissä, mutta niitä voi esiintyä myös silmien alla.

On useita asioita, jotka voivat edistää ikääntymisen merkkejä silmien alla:

UV-säteily

Haitalliset UV-säteet hajottavat ihon kollageenin. Kollageeni toimii rakennuspalikkana, joka sitoo ihosi yhteen ja on avain kasvojesi nuorekkuuden säilyttämiseen.

UV-säteet voivat tulla auringosta tai solariumista.

Suojaamaton altistuminen UV-säteille johtaa ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen ja ryppyjen kehittymiseen.

Tupakointi

Iän lisäksi tupakointi on tärkein naisten ja miesten ryppyjen syy.

Tupakointi altistaa ihon oksidatiiviselle stressille ja vahingoittaa kollageenia ja elastiinia.

Lisäksi tupakointi kaventaa kasvojen verisuonia, estää verenkiertoa ja tyhjentää ihon A-vitamiinivaraston.

Kasvojen ilmeet ja liikkeet

Kasvojen ilmeet, kuten hymyileminen ja kulmakarvojen nostelu, voivat aiheuttaa hienojen juonteiden kehittymisen kasvoille.

Nukkumistottumukset voivat myös aiheuttaa hienoja juonteita, jos kasvolihakset painetaan tyynyä vasten joka ilta.

Tutkimukset osoittavat, että nukkuminen vatsallaan kasvot tyynyä vasten voi aiheuttaa juonteita ja ryppyjä silmien alla.

Kuinka päästä eroon juonteista ja rypyistä silmien alla

Voit tehdä useita asioita silmänympärysten juonteiden ja ryppyjen vähentämiseksi:

Jotkut ihovoiteet ja seerumit lupaavat vähentää juonteiden ja ryppyjen näkyvyyttä.

Kokeile kasvoharjoituksia, jotka voivat auttaa kiinteyttämään ihoa, kuten kasvojoogaa.

Huolehdi allergioista: allergiat voivat aiheuttaa silmien vetistelyä ja saada ihon kuivumaan. Hoida allergioita, myös iholla.

Kuori hellävaraisesti: Voit yrittää kuoria varovasti silmien alla olevaa kuivaa ihoa uusien solujen kasvun stimuloimiseksi. Muista kuitenkin käyttää tälle alueelle tehtyjä tuotteita.

Kosteuttava silmänympärysvoide: Kosteuden puute voi tehdä silmien alla olevat rypyt ja juonteet näkyvämmiksi. Sinun tulisi valita kosteusvoide, joka sisältää runsaasti ainesosia, jotka edistävät verenkiertoa ja uusien solujen kasvua, kuten hyaluronihappoa. Seerumi voi myös auttaa viilentämään ja vähentämään hienoja juonteita.

Terveellinen ruokavalio: Jotkut tutkijat uskovat, että terveellisen ruokavalion ja kiinteän, upean ja nuoren ihon välillä on selkeä yhteys. Varmista, että saat runsaasti C-vitamiinia, koska se on tärkeää kollageenin normaalin muodostumisen ylläpitämiseksi.

Markkinoilla on monia anti-aging-voiteita ja seerumeita. Mutta on syytä huomioida, että monilla niistä on parhaimmillaankin vain vaatimaton vaikutus ryppyihin. Jotkut ihmiset valitsevat kosmeettisia toimenpiteitä, mutta niillä voi olla merkittäviä sivuvaikutuksia.

Parasta, mitä voit tehdä vähentääksesi ryppyjä silmien alla, on välttää altistumista auringolle, lopettaa tupakointi, kosteuttaa ihoa joka päivä ja noudattaa hyvää ja terveellistä ruokavaliota.

Keskustele ihotautilääkärin kanssa

Silmien alla olevissa rypyissä ja juonteissa ei ole mitään vikaa. Mutta ehkä olet kokeillut sekä erilaisia ​​ihonhoitotuotteita että lisäksi varmistanut riittävän suojan UV-säteiltä ilman, että nämä olisivat auttaneet riittävästi.

Jos pidät ryppyjä erittäin häiritsevinä, voi olla hyvä idea puhua ihotautilääkärille, joka voi auttaa sinua eteenpäin.

Tehokas ehkäisy sisältäpäin 

On tärkeää noudattaa ruokavaliota, joka sisältää runsaasti iholle hyviä vitamiineja, kuten B-vitamiineja ja C-vitamiinia. Huomioithan, että jopa 75% ihosta sisältää kollageenia. Hyaluronihappo auttaa ihoa sitomaan kosteutta itseensä.

GreatSkin on tuote, joka sisältää 10 mg hyaluronihappoa ja lisäksi C-vitamiinia, mikä on tärkeää normaalille kollageenin muodostumiselle. Kaksi kauneusvitamiinia, biotiini (B7) ja riboflaviini (B2), ovat erityisen tärkeitä normaalin ja terveen ihon ylläpitämiseksi.

Kokeile GreatSkinin 60 päivää

50% alennuksella – vain 17,25

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liitetyillä tiedoilla ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja tilausehdoista ennen tilaamista. Et tilaa vielä mitään.