Veltostunut kaulan iho ja kaksoisleuka -Näin korjaat ne!

Valitettavasti jo 30 vuotta täytettyämme, ja etenkin 40 vuoden rajapyykin saavutettuamme, monet meistä huomaavat, että leuan alla oleva iho alkaa muuttua löysemmäksi; saamme veltostunutta ihoa etenkin leukalinjaan ja kaulaan. Tätä kutsutaan usein myös kalkkunan kaulaksi. Mutta ei kannata heittää toivoa menemään, vaikka kaksoisleuka uhkaakin peilikuvaasi.

Vaikka kasvot saavat erityistä huomiota puhdistuksen aikana ja runsaasti kosteutusta erilaisten voiteiden ja seerumeiden muodossa, meidän on helppo unohtaa kaulan alue. Seurauksena on, että leuan alla oleva iho alkaa vuosien varrella roikkua ja siinä on myös yleisempää nähdä ikääntymisen merkkejä ryppyjen muodossa.

Monet kokevat tämän rumentavan ulkonäköään, vaikka se onkin täysin luonnollinen prosessi, joka johtuu myös niskan ja kaulan lihasten heikentymisestä. Ihon kimmoisuus katoaa ja menetämme kyvyn sekä venyttää että kiristää kaulaa.

Ja yhtäkkiä painovoimasta on tullut tosiasia.

Joten, mitä voit tehdä? On olemassa äärimmäisempiä menetelmiä, kuten leikkaus, mutta tässä artikkelissa tarkastelemme tehokkaita menetelmiä, jotka eivät vaadi sinua ryhtymään niin rajuihin toimiin.

Löysä iho leuan alla

Usein erotetaan toisistaan ”kreppipaperi-iho” ja kalkkunan kaula. Vaikka leuan alla oleva ryppyinen iho voi muistuttaa kyynärpäästä löytyvää kuivaa ja karkeaa ihoa, kalkkunan kaula on jotain aivan muuta. Sille on ominaista heikentynyt lihaksisto ja kaulan elastisuus.

Tuloksena on löysä, veltostunut ja roikkuva iho, jossa usein nähdään kalkkunan heltan kaltaiset rypyt.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten voit estää kalkkunan kaulaa ja ehkä jopa hankkia takaisin sileän ihon, joka sinulla oli aiemmin.

Molemmat näistä leuan alla olevista ongelmista tulevat yleisiksi ikääntyessämme. Mutta ensin tarkastellaan syitä, miksi iho veltostuu.

Miksi iho veltostuu?

On olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat leuan alla olevaan ihoon:

 • Ihon elastisuus
 • Lihasten vahvuus
 • Rasvan jakautuminen

Tarkastelemme jokaista näistä tekijöistä ymmärtääksemme paremmin, mitä voimme tehdä välttääksemme juuri ihon veltostumisen.

Mitä voit tehdä pitääksesi ihosi pehmeänä ja kiinteänä?

Ihon elastisuus

Ikääntyessämme keho menettää luonnollisen kykynsä korjata ja uudistaa itseään. Tämä koskee myös ihoamme. Ensimmäinen asia, joka tapahtuu, on se, että iho alkaa menettää kollageenia. Kollageeni on proteiini, jota löydämme ihon keskikerroksesta (dermis). Kollageeni tarjoaa rakenteen ja tukee ihokudosta.

Mutta 30 ikävuodesta lähtien kollageenin tuotanto alkaa vähitellen vähentyä. Ihoon jäänyt kollageeni on myös alttiimpi hajoamiselle – usein siksi, että emme saa oikeita vitamiineja ja kivennäisaineita haitallisten UV-säteiden ja erityisesti ihollemme kertyneiden vapaiden radikaalien seurauksena.

Tämä kollageenin hajoaminen saa meidät menettämään ihon nuorekkaan elastisuuden, joka meillä aiemmin oli.

Lihasten vahvuus

Niskassa sijaitsevat lihakset vaikuttavat myös leuan alla olevaan ihoon.

Kun tämä lihaksisto heikkenee, se ei enää pysty tukemaan ihoa, johon se on kiinnitetty. Tämä tarkoittaa, että iho ei vetäydy paikalleen yhtä helposti kuin ennen. Et ehkä tunne, että lihakset ovat heikompia, mutta näet tuloksen ihon veltostumisena.

Rasvan jakautuminen

Joillakin meistä on luonnostaan enemmän rasvaa leuan alla ja kaulassa. Tämä ylimääräinen rasva voi aiheuttaa sen, että iho alkaa venyä ja saamme tyypillisen kalkkunan kaulan tai kaksoisleuan. Mutta terveellisellä ruokavaliolla, liikunnalla ja maltillisella painonpudotuksella voit onnistua vähentämään tätä rasvakertymää ja kiinteyttää leukalinjaa. 

Harjoitukset kaulan kiinteyttämiseen

Nyt, kun tiedämme hieman enemmän siitä, mikä aiheuttaa löysää ihoa leuan alla, on aika tarkastella tehokkaita ratkaisuja kaulan ja leukalinjan kiinteyttämiseen!

Seuraavassa on kolme yleistä menetelmää, joilla on vaikutusta:

 • Harjoitukset ja venytykset
 • Puhdistusaineet ja seerumit
 • Terveelliset elämäntavat

Harjoitusten avulla voit vahvistaa kaulan takana olevaa lihaksistoa. Oikealla puhdistuksen ja seerumin yhdistelmällä annat ihollesi runsaasti kosteutta ja autat nuorentamaan kaulan ihoa. Terveelliset elämäntavat tarjoavat nuorekkaan ja säteilevän ihon.

Harjoitukset kalkkunan kaulaa vastaan

Seuraavassa on muutamia harjoituksia, joita voit kokeilla:

1. Otsan painelu

 • Aseta toinen käsi otsaa vasten
 • Työnnä päätäsi kättäsi kohti antamatta pään liikkua eteenpäin
 • Pidä tätä asentoa 10 sekuntia
 • Pidä sitten molempia käsiä pään takana, työnnä niskaasi taaksepäin ja pidä 10 sekuntia

2. Istuminen selkä suorana

 • Nosta päätäsi taaksepäin niin, että leuka osoittaa kohti kattoa
 • Pidä huulet kiinni ja tee pureskeluliikettä suullasi
 • Toista 20 kertaa
On olemassa useita hyviä harjoituksia kaulan löysän ihon estämiseksi.

3. Suudelma

 • Istu selkä suorana
 • Nosta päätäsi niin, että leukasi osoittaa kattoon ja pidä huulet kiinni
 • Työnnä suutasi eteenpäin kuin antaisit suukon.
 • Toista 20 kertaa

4. Niskan nostaminen

 • Makaa sängyllä pää sängyn reunan yli asetettuna
 • Nosta päätäsi varovasti ja hitaasti niin korkealle kuin pystyt niskalihasten avulla
 • Toista viisi kertaa
 • Mutta lopeta, jos niskassasi tuntuu epämukavuutta.

Kasvovoiteet ja lisäravinteet

Ideaalitapauksessa kannattaa valita ikääntymistä ehkäisevät kasvovoiteet ja ihonhoitotuotteet, jotka sekä kuorivat, edistävät kollageenin tuotantoa, kosteuttavat että täyttävät juonteita.

Lisäksi on olemassa lisäravinteita, kuten GreatSkin, joka sisältää runsaasti kollageenia (1000 mg) sekä hyaluronihappoa. Kollageeni toimii sidekudoksena ihollesi, kun taas hyaluronihappo on avain ihon kosteutukseen.

GreatSkin sisältää myös C-vitamiinia, joka edistää normaalia kollageenin tuotantoa.

Terveelliset elämäntavat

Eikä vähäisimpänä, on myös tärkeää tehdä joitain huomioita elämäntavan suhteen, jotta iho kaulan alla olisi mahdollisimman kiinteä ja miellyttävä.

1. Ole aktiivinen

Säännöllinen liikunta tekee ihmeitä ihollesi. Liikunta lisää verenkiertoa, varmistaen, että ihosolut saavat kaikki ravintoaineet, joita ne tarvitsevat pysyäkseen terveinä ja joustavina. Lisäksi tutkimukset osoittavat, että liikunta vähentää stressiä, joka itsessään vaikuttaa ihon pysymiseen nuorekkaana.

2. Nuku itsesi kauniiksi

Tämä on ehkä helpoin tapa pitää iho kunnossa. Yritä saada vähintään kuusi tuntia unta joka yö, mutta ihannetapauksessa sinun pitäisi tähdätä seitsemään tai kahdeksaan tuntia unta joka yö.

Kun nukut, kehollasi ja ihollasi on aikaa uudistua. Sanomme, että se ”regeneroi” itsensä ja keho voi keskittyä fyysisiin prosesseihin, kuten solujen jakautumiseen – jopa ihossa.

Siksi on myös hyvin tärkeää, että käytät aikaa illalla ihon puhdistamiseen. Ja käytät ihotuotteita, jotka on tarkoitettu yöksi, jotta iho saa riittävästi rasvaa, kosteutta ja vaikuttavia aineita, joita työstää yön aikana.

3. Syö terveellisesti

Terveellisesti syöminen estää ylimääräisen rasvan tarttumisen leuan alle ja kaulaan. Monet vitamiinit ja kivennäisaineet auttavat ylläpitämään normaalia ihoa kuten B2-vitamiini (riboflaviini) ja B7-vitamiini (biotiini) sekä sinkki.

Hiiva ja maksa ovat parhaita B2vitamiinin lähteitä. Riboflaviinia saadaan myös maitotuotteista, kananmunista sekä vihreistä lehtivihanneksista. B7-vitamiinin lähteitä ovat sisäelimet kuten maksa ja munuaiset, soijapavut, pähkinät, pinaatti ja banaani.

Mikäli ruokavaliosi ei sisällä riittävästi B2- ja B7- vitamiineja saat niitä myös ravintolisän, kuten GreatSkin avulla.

4. Ole varovainen auringon kanssa

Muista, että UV-säteillä on se ominaisuus, että ne voivat hajottaa kollageenia ja elastiinia, jotka ovat tärkeitä terveelle ja nuorekkaalle iholle.

Levitä hyvä, suojaava aurinkovoide joka aamu ennen kuin lähdet ulos ja lyhennä suorassa auringonvalossa vietettyä aikaa.

Etsi tuote, joka sisältää hyaluronihappoa. Se tarjoaa paljon kosteutta!

5. Juo runsaasti vettä

Juo tarpeeksi nesteitä. Erityisen tärkeää tämä on ihollesi. Yritä juoda vähintään kahdeksan lasillista vettä joka päivä. Silloin annat ihosoluille paljon kosteutta, mikä on hyväksi estämään kalkkunan kaulaa.

6. Lopeta tupakointi

Yksi tärkein vinkki, jonka voimme antaa sinulle, koskee tupakoinnin lopettamista. Tupakointi vaikuttaa ihoon todella negatiivisesti. Eikä se todellakaan ole hyväksi, jos haluat estää ihon veltostumista.

Lopuksi

Nyt olet kenties oppinut sekä sen, mikä voi aiheuttaa kalkkunan kaulaa, että myös saanut joitakin tekniikoita ja vinkkejä ihon löystymiseen. Lisäksi on mahdollista saada hieman lisäapua ravintolisästä, kuten Greatskin.  

GreatSkin sisältää jopa 1000 mg kollageenia, lisäksi C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista, mikä on tärkeää ihon normaalille toiminnalle. Mukana on myös 10 mg hyaluronihappoa, jonka tärkeä tehtävä on sitoa vettä kollageeniin ja antaa iholle runsaasti kosteutta. Kaksi ”kauneusvitamiinia” biotiini (B7) ja riboflaviini (B2) auttavat ylläpitämään normaalia ihoa.